featuredImage

    Ook fanatiek aan het hardlopen, maar heb je geen hoofdlamp? Nu het ‘s avonds al vroeg donker is moet je extra alert zijn bij het hardlopen. Je ziet vaak niet goed waar je loopt en voordat je het weet heb je je verstapt en dan zit je thuis met een blessure. Een hoofdlamp is een ideale oplossing voor hardlopen in het donker. Zeker wanneer er geen lantaarnpalen langs de route staan, wat vaak het geval is in het bos of op onverharde wegen. Je ziet waar je loopt en houd je handen vrij voor het rennen. Bovendien ben je met een hoofdlamp zelf ook beter zichtbaar voor anderen. Het is dus veiliger voor jezelf en voor anderen.

    Een lichtgewicht hoofdlamp is het meest comfortable voor tijdens het hardlopen Een lamp die zwaar is en wiebelt op je hoofd is absoluut niet prettig. Let daarom op het gewicht van de hoofdlamp.

    Kies je voor een witte of rode led? De keuze tussen een witte of rode led is afhankelijk van wat je zelf prettig vind. Een hoofdlamp met een witte led heeft een felle lichtbundel en verlicht het directe pad voor je. Kijk je buiten de lichtbundel dan kun je last hebben van nachtblindheid. Met een rode led wordt je nachtzicht niet aangetast. Voor het hardlopen op de echt donkere paden is een rode led hoofdlamp daarom aan te bevelen. Wanneer je in een groep hardloopt is een rode led ook iets aangenamer voor je mede hardlopers.

    Ideale hoofdlampen voor het hardlopen zijn de Nitecore NU10 en de LED Lenser NEO.

    Share this post: