Shopping Cart

Beste zaklampen van 2024

Weet je nog niet zeker welke zaklamp je wilt hebben? In dit artikel lees je wat de favoriete zaklampen van ons en onze klanten zijn. Als je voor één van onderstaande zaklampen kiest dan weet je zeker dat je goed zit. We hebben ze per categorie gesorteerd.

Alround zaklampen

Deze zaklampen zijn voor bijna alles geschikt. Perfect voor de gemiddelde gebruiker.

Onderschat deze zaklampen echter niet: het gebruik van deze zaklampen is heel iets anders dan het lampje van je mobiele telefoon. Ze zien er wellicht niet bijzonder uit, maar geven veel licht, héél veel licht.

 
Wuben C2 in hand

Wuben C2 – Zaklamp & Powerbank in één

De Wuben C2 combineert een krachtige zaklamp met een handige powerbank in één compact en robuust ontwerp. Perfect voor buitenactiviteiten en noodsituaties.Belangrijkste specificaties:

 • Max. 2000 lumen output
 • 358 meter bereik
 • Ingebouwde 4800 mAh 21700 batterij
 • USB-C oplaadbaar
 • Te gebruiken als powerbank
 • IP68 waterdicht

Klarus XT11R – Betaalbare tactische zaklamp

De Klarus XT11R combineert hoge prestaties met gebruiksgemak in een compacte en robuuste tactische zaklamp.

 • 1300 lumen maximale output
 • 300 meter bereik
 • USB-C oplaadbaar
 • Dubbele tailcap schakelaars
Klarus XT11R tactische zaklamp met een hand te bedienen- Zaklampwinkel

Budget zaklampen

Dit zijn onze zaklampen met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Als je een mooie zaklamp zoekt voor niet al te veel geld, dan zijn deze lampen een goede keuze.

Vereon R3 een Nederlandse zaklamp

Vereon R3 – Veel lamp voor weinig geld

De Vereon R3 is een compacte en krachtige led zaklamp van Nederlandse bodem, ideaal voor veeleisend gebruik.Belangrijkste specificaties:

 • Lichtopbrengst: 950 lumen
 • Afstand: 300 meter
 • LED: XM-L2 T6
 • Afmetingen: 120 x 26 mm (kop 28 mm)
 • Branduren: tot 520 uur

Fenix UC30

De Fenix UC30 een prachtige oplaadbare LED zaklamp die gebruik maakt van een XM-L2 LED om 960 lumen uit een dergelijk kleine zaklamp te krijgen.

De Fenix UC30 is niet alleen klein, zeer fel, maar ook nog eens zeer goed betaalbaar met een bedrag van nog geen € 60,- is dit echt een koopje. Een compleet pakket inclusief laadkabel, holster en batterij, verzekerd je van heel lang schijn plezier.

Fenix UC30 een krachtige minilamp inclusief alle benodigdheden voor direct gebruik

EDC – Zaklampen die je altijd bij je kunt hebben

EDC oftewel Every Day Carry zijn zaklampen die perfect in je broekzak of tas passen. Zo heb je altijd een goede lamp bij je voor als je het nodig hebt.

Acebeam TK17

Acebeam TK17 – EDC in drie smaken

De Acebeam TK17 is 8,3 cm lang en maximaal 2,5 cm breed en daardoor wellicht nét geen mini-zaklamp te noemen, maar klein is hij zeer zeker.

Hij wordt geleverd met een 18350 batterij met micro-USB poort. Hierdoor kan je deze makkelijk opladen met bijvoorbeeld de oplader van je mobiele telefoon.

De Acebeam TK 17 is er in 3 verschillende LED type’s: Osram KW CSLNM1.TG met een lichtbereik van 290 meter een echte verstraler (thrower), Samsung LH351D: een bijzonder felle met een maximale lichtsterkte van 2.300 lumen, of de NICHIA 219C met een zeer kleurecht licht van 90+ CRI.

Acebeam EC65 – De perfecte all-rounder

De Acebeam EC65 ligt perfect in je hand: niet te klein, niet te groot. Hij heeft een lichtsterkte van maximaal 4000 lumen. Door de bijgeleverde 21700 batterij van 5000 mAh gaat hij zeer lang mee. Deze zaklamp heeft een USB-C poort, waardoor hij zeer makkelijk en snel op te laden is. De EC65 komt altijd met 4 LED’s en is er in twee verschillende LED opties:
 • 4x – Cree XHP35 HI LED’s, met een turbo van 4000 lumen en een bereik van 258 meter.
 • 4x – Nichia LED’s met een CRI van meer dan 90, waardoor hij zeer aangenaam licht geeft met een zeer hoge kleurechtheid.
De Acebeam EC65 is niet de meest extreme lamp, maar wel een zaklamp die gewoon klopt. De perfecte zaklamp voor gebruik in en om het huis.
Acebeam EC65 Productafbeelding

Zaklampen voor liefhebbers

Dit zijn kunststukjes waarmee je echt wat bijzonders in huis haalt. Het perfecte cadeau voor de zaklampliefhebber. Voor leken zijn ze niet altijd geschikt. Bijvoorbeeld door een hogere prijs of bijzondere eisen qua batterij of oplader.
Acebeam TK18 CU

Acebeam TK18 CU met Nichia LED – De zon in je zak

Als je deze volledig koperen EDC zaklamp in je hand hebt, zoals de Acebeam TK18 CU, dan voel je dat je een topproduct in je handen hebt. Nadat je hem aanzet weet je het zeker: de gebruikte Nichia LED heeft een lichtsterkte van 1600 lumen, is 4000 Kelvin en heeft een CRI van 90+.

Het licht dat uit deze lamp komt is vergelijkbaar met zonlicht. Hiermee heb je dus daglicht in broekzakformaat.

We versturen de koperen TK18 luchtdicht verpakt zodat hij glimmend en ongeschonden bij je aankomt. Door gebruik en oxidatie zal hij langzamerhand verkleuren. Hierdoor krijg je een unieke lamp met karakter. De lamp ‘leeft’ en blijft veranderen.

Een kleine disclaimer: de TK18 is enkel met onbeveiligde 18650 batterijen te gebruiken. Ook heeft hij geen usb-oplaadpoort. Je hebt dus een losse 18650 oplader nodig.

Throwers – Met een extreem bereik

Een thrower is een zaklamp die bijzonder ver schijnt. Hij heeft een meer gefocuste lichtbundel wat hem goed geschikt maakt voor buitengebruik.

Acebeam L16 – Schijnt 603 meter ver

Toen we de Acebeam L16 voor het eerst testten, stonden we echt versteld. Dat zo’n handzame lamp zo ongelofelijk ver kan schijnen is uniek. De combinatie van de Cree XHP35 HI en diepe reflector zorgen voor een zeer geconcentreerde lichtbundel die 603 meter ver schijnt.

Hij heeft niet enkel een mooie hotspot (het felste gedeelte van de lichtbundel), maar ook het licht hier omheen is precies fel genoeg, wat je maximaal zicht geeft. Een echte buitenlamp voor gebruik in bossen en velden.
Acebeam L16
Acebeam T27

Acebeam T27 – Schijnt 1180 meter ver

De Acebeam T27 gebruikt dezelfde LED als de Acebeam L16. Het verschil is dat de Acebeam T27 een grotere reflector heeft en een 21700 batterij gebruikt in plaats van een 18650. De grotere reflector zorgt ervoor dat hij nóg wat verder schijnt: 1180 meter tegenover 603 meter van de L16, met maximaal 2500 lumen in de turbo stand.

21700 batterijen hebben als voordeel dat ze een stuk meer capaciteit hebben, terwijl ze amper groter zijn dan 18650 batterijen. Hierdoor is de Acebeam T27 dus veel langer te gebruiken op één acculading.

Flooders – Bijzonder veel licht

Een flooder is een zaklamp die heel veel licht geeft en breed straalt: een echte lichtvloed. Je kunt het vergelijken met een bouwlamp op zakformaat.

Acebeam X80 – Bouwlamp ter grootte van een colablikje

De Acebeam X80 is bijzonder handzaam en ziet er daardoor vrij onschuldig uit. Laat je echter niet misleiden, in de turbo stand komt er een indrukwekkende 25.000 lumen aan licht vrij. Naast 12 Cree XHP50.2 LED’s heeft hij twee rode, twee blauwe, twee groene en één UV LED. Dit maakt deze zaklamp breed inzetbaar.
Acebeam X80 LED Zaklamp 25000 Lumen

Tactische zaklampen

Dit zijn de zaklampen die door politie en het leger gebruikt worden. Wat ze ook zeer geschikt maakt voor beveiliging en zelfverdediging. Een échte tactische zaklamp moet minimaal aan de volgende eisen voldoen:
Schokbestendig: tactische zaklampen worden intensief gebruikt en moeten dus tegen een stootje kunnen. Je kunt hem als slagwapen gebruiken of er een ruitje mee intikken.
Waterbestendig: voor een tactische zaklamp is het belangrijk dat hij áltijd werkt. Ook als het regent of als hij in een plas gevallen is.
Full on ready: de felste stand moet direct beschikbaar zijn. Als je in het donker iets ziet bewegen dan moet je direct licht hebben, veel licht. Zodat je in één oogopslag kunt zien wat het is. Ook kan deze stand gebruikt worden om een belager (tijdelijk) te verblinden.
Strobe ready: wil je iemand (tijdelijk) verblinden dan kun je het beste een stroboscoopfunctie gebruiken. Deze knippert bijzonder fel op een frequentie die iemand tijdelijk desoriënteert.
Te bedienen in het donker: In een noodsituatie moeten alle belangrijke functies snel en makkelijk op de tast te vinden zijn.

Pas op als je een zaklamp koopt voor tactisch gebruik. Veel zaklampen worden als tactische zaklampen aangeboden, terwijl ze zeker niet voor noodsituaties geschikt zijn.

De tactische zaklampen in onderstaand lijstje hebben we samengesteld op advies van beveiligers, politieagenten en militairen en worden door hen over de hele wereld professioneel gebruikt.
Klarus XT12GT Klarus XT12GT Met een Cree XHP35HI D4 LED met een bereik van 603 meter

Klarus XT12GT – Tactische zaklamp met 600 meter bereik

Een handzame tactische zaklamp voor buitengebruik is de Klarus XT12GT.
Hij heeft een maximale lichtsterkte van 1600 lumen met een zeer gefocuste bundel, waardoor hij tot meer dan 600 meter ver schijnt. Hij is oplaadbaar met micro-USB en daardoor overal makkelijk op te laden, ook in de auto.

Deze Klarus is uiteraard ‘full on ready’ door middel van een makkelijk te vinden gepatenteerde ‘dual button tail switch’. De tweede tail switch zorgt dat je altijd ‘strobe ready’ bent.

Klarus XT21X – Tactische zaklamp met 4000 lumen

Waar de Klarus XT21X uitblinkt in zijn bereik, is dat bij de XT21X de lichtsterkte van de lamp. Hij heeft een maximale lichtsterkte van 4000 lumen en schijnt 316 meter ver. Hierdoor is het de ideale tactische zaklamp in een stedelijke omgeving.

Hij is mede door het gebruik van een 21700 batterij net iets groter dan de XT12GT, maar hierdoor heeft hij wel 5000 mAh capaciteit. Hij is oplaadbaar met micro-USB en daardoor overal makkelijk op te laden, ook in de auto.

Deze Klarus is uiteraard ‘full on ready’ door middel van een makkelijk te vinden gepatenteerde ‘dual button tail switch’. De tweede tail switch zorgt dat je altijd ‘strobe ready’ bent.
Klarus XT21X een tactische zaklamp met krachtige capaciteiten
Nitecore P12 een klassieker onder de tactische lampen

Nitecore P12  – Een van de beste tactische zaklampen die er bestaat

De Nitecore P12 is een krachtige tactische zaklamp die wij in twee uitvoeringen aanbieden. De klassieker P12 2015-editie met een lichtopbrengst van 1000 lumen en op een 18650-batterij werkt. Het heeft een maximale looptijd van maar liefst 520 uur met een kwalitatief goed licht. Dit is een zaklamp die gewoon goed is in zowel kwaliteit als in gebruik. Wij bevelen deze lamp aan voor beveiliging, technici, loodgieters en dagelijks gebruik. 

Heb je een tactische zaklamp nodig met een nog langere gebruiksduur, kies dan de nieuwste versie van P12 die op een 21700-batterij werkt waardoor je het tot een respectabele duur van 1200 uur kunt gebruiken! Deze compacte lamp heeft een prachtig, functioneel ontwerp met onder andere een gekartelde bezel die effectief is voor zelfbescherming. Ook is het voorzien van een dagelijkse en een tactische modus en een batterijmagazijn waardoor verschuiving en rammelen van de accu wordt voorkomen. De nieuwe Nitecore P12 is uit te breiden met een professionele tactische ring en wapenbevestiging, waardoor het zeer geschikt is voor professioneel gebruik door politie, militairen en beveiligers. 

Extreme zaklampen

Binnenshuis zijn ze niet te gebruiken, zelfs gebruik in een stad is af te raden, aangezien je er makkelijk iemand (tijdelijk) mee kunt verblinden. Deze lampen zijn dus zeker niet voor iedereen geschikt.

We verkopen deze enkel aan échte liefhebbers en professionele gebruikers. Toch mogen ze niet in deze lijst ontbreken. Aangezien dit de lampen zijn die het maximale laten zien van wat er mogelijk is.
Acebeam X70

Acebeam X70 – 60.000 lumen, verlicht de hele straat

Of het nog een zaklamp te noemen is valt te betwisten, in je zak past deze zeker niet. Met een lichtsterkte van 60.000 lumen, een bereik van 1115 meter en actieve koeling, is de Acebeam X70 echter de duidelijke aanvoerder van de extreme zaklampen. Je kunt hier in één keer een hele straat mee verlichten en verblinden.

Het handvat is tevens een accupack, die afneembaar is waardoor je deze los kunt opladen. Met de bijgeleverde netstroom oplader of oplader voor in de auto.

Acebeam W30 – Schijnt 2,4 kilometer ver

De lichtsterkte van 500 lumen klinkt misschien niet heel extreem. De Acebeam W30 schijnt echter 2408 meter, inderdaad bijna 2,5 kilometer ver!

In plaats van met een LED, werkt de W30 met een LEP. LEP is een afkorting voor Laser Excited Phosphor. Door deze technologie heb je een zeer helder licht dat je objecten haarfijn zichtbaar maakt, met een zeer krachtige, smalle en ronde lichtbundel. 
Acebeam W30

Nitecore Tiny Monsters

De Nitecore Tiny Monster serie mogen we niet onvermeld laten. Met de Tiny Monster serie blijft Nitecore ons verbazen. Handzame lampen die qua lichtsterkte en functionaliteit de grenzen opzoeken.

Neem eens een kijkje op de site van Nitecore. We hebben ze niet allemaal op voorraad, maar wil je graag een van deze Tiny Monsters hebben, neem dan contact met ons op, dan kunnen we deze zo voor je bestellen.

Neem contact met ons op!

Wil je advies?

Weet je na het lezen van dit artikel nog niet zeker welke lamp het meest geschikt is? Neem even contact met ons op via het contactformulier. Wij helpen je graag een goede, persoonlijke keuze te maken.

Heb je suggesties?

Deze lijst is verre van compleet en zolang er nieuwe zaklampen uitkomen zal hij ook altijd blijven veranderen. Mis je een lamp in deze lijst, of zelfs in ons assortiment? Laat het ons vooral weten!

Ook voor andere suggesties (bijvoorbeeld over de functionaliteit van de website of over onze service) staan we altijd open.