EDC Zaklampen

Show Filters

Enig resultaat

Show Filters

Enig resultaat

EDC zaklamp ook wel Every Day Carry zaklamp genoemd, is een zaklamp die u gemakkelijk dagelijks bij u kunt dragen zonder dat deze zaklamp u gaat irriteren door afmetingen, gewicht of andere zaken. Daarnaast behoort een EDC zaklamp een grote variëteit aan mogelijkheden bezitten, zo moet de lichtopbrengst groot genoeg zijn om daadwerkelijk een oppervlak te kunnen belichten. Een Every Day Carry zaklamp is dus géén sleutelhangerzaklampje, deze zijn inderdaad wel klein, wegen niet veel en kunt u altijd bij u hebben. Maar geven doorgaan te weinig licht en zijn niet op verschillende plaatsen inzetbaar genoeg. De EDC zaklamp is eenvoudig met één hand te bedienen en kan op de meest moeilijke plekken voor soms levensreddende situaties zorgen. De zaklamp is doorgaans niet groter dan 15 centimeter.

Ook batterijen zijn bij een EDC zaklamp erg belangrijk zo moeten ze overal ter wereld voor handen zijn, moeten ze klein genoeg zijn om de zaklamp compact te houden en genoeg vermogen kunnen dragen en behouden om de zaklamp een lange brandtijd te geven. Dit is een erg lastige opgave en er zullen eigenlijk altijd wel concessies gedaan moeten worden, CR123A batterijen zijn niet overal ter wereld voorhanden. En AA penlite batterijen kunnen meestal een niet al te grote hoeveelheid vermogen afgeven voor een wat sterkere zaklamp.

Een CR123A batterij of een twee keer zon grote 18650 accu heeft het voordeel dat deze zijn vermogen lang behoudt tot wel tien jaar na aankoop. Dit pleit erg voor een dergelijke batterij helaas zijn deze batterijen wel wat duurder en moeilijker aan te komen. Het voordeel is is dat de accu ervoor zorgt dat deze sterkere en betere zaklampen kan laten werken waardoor deze batterijen wel meer geschikt zijn voor een EDC zaklamp.

AA of AAA penlite batterijen zijn weer makkelijker in gebruik, zijn overal ter wereld verkrijgbaar en zijn daardoor groter inzetbaar. Dit pleit weer voor een dergelijke situatie waar u in het buitenland zit en uw batterij raakt op.