Hardloop hoofdlampen

Show Filters

Alle 2 resultaten

Show Filters

Alle 2 resultaten

Hardloop hoofdlampen zijn in vele vormen en maten verkrijgbaar. Een keuze maken kan dan best een lastige situatie worden. Eén ding staat vast en dat is, dat een hoofdlamp een absolute aanwinst is indien jij in het donker een outdoor activiteit uitoefent.

Bij een hardloop hoofdlamp gaat het niet alleen om goed zicht in het donker, ook aan een stukje veiligheid draagt het bij.

AANBOD HARDLOOP HOOFDLAMPEN
Vanwege het grote aanbod is het kiezen van de eerste en beste hoofdlamp die je tegenkomt ook weer niet zo een goed idee. Belangrijk is, dat je eerst met een aantal aspecten rekening houdt voordat je tot aanschaf overgaat.

GEWICHT HOOFDLAMP
Zo dien je het gewicht in de gaten te houden als het gaat om hardloop hoofdlampen. Comfort is zeer belangrijk en niets is zo vervelend indien je tijdens het hardlopen last hebt van uitrusting dat niet lekker zit. Ook constant bezig zijn om je hoofdlamp in een ideale positie te krijgen is ook iets waar je niet op aan het wachten bent.

Wil je voor iets comfortabels gaan zonder dat je last hebt van het gewicht, een hardloop lamp van rond de 85 gram voldoet dan perfect aan deze eis. Een hoofdlamp van dit gewicht is ideaal indien je behoort tot de categorie normale hardloper. Kies je daarbij ook voor een exemplaar dat voorzien is van een elastieken band, het comfort effect wordt dan extra versterkt

LICHTSTRAAL LED
Je koopt een hardloop hoofdlamp vanwege het licht. Ook hier is de keus zeer groot te noemen. Een hoofdlamp voorzien van een 1 watt LED kan al voor een zeer sterke lichtstraal zorgen. Een bereik van 70 meter is dan gewoon mogelijk.

Wil je voor een extremer variant gaan of heb je meer licht nodig, dan bestaan er ook exemplaren voorzien van meerdere LED’s. Je kunt hier denken aan het feit indien je bijvoorbeeld in de bergen hardloopt. Het voordeel van meerdere LED’s bij hardloop hoofdlampen is, dat je ook meer in de breedte van licht wordt voorzien en dat je de keuze hebt voor ander kleur licht.

Loop je namelijk in een gezelschap en het is tijd voor een babbeltje, dan kan het witte licht verblindend werken op een korte afstand. Kiezen voor een mildere kleur is ideaal in dit soort situaties. Los hiervan, er zijn ook exemplaren verkrijgbaar waarvan je het licht kunt dimmen.

GEBRUIKSDUUR HARDLOOP HOOFDLAMP
Ook gebruiksduur is van belang. Afhankelijk van de batterij, LED type en aantal lumen is gebruik zeer variërend. Standaard zijn waarden tussen de 50 uur en 100 uur gewoon mogelijk. Je druk maken omtrent het feit dat je zonder licht komt te zitten tijdens het hardlopen, die gedachte kun je dus gewoon laten varen.

Ook een punt om op te letten is of een hardloop lamp voorzien kan worden van oplaadbare batterijen. Exemplaren die beschikken over oplaadbare baterijen kunnen namelijk aanzienlijk schelen in de kosten. Er bestaan ook modellen met een speciale batterijhouder, let hier wel op comfort. Een indicatie dat aangeeft hoe het met de batterij is gesteld, is ook altijd een handige optie.

BEDIENING TIJDENS HARDLOPEN
Bediening bij een hardloop hoofdlamp moet een fluitje van een cent zijn. Immers, tijdens het rennen wacht je niet op het feit dat je meerdere handelingen moet uitvoeren om een simpele instelling voor mekaar te krijgen. Gelukkig is er hier goed nieuws. Er zijn namelijk een hoop hoofdlampen te koop waar bediening zeer simpel gehouden is.

Makkelijk bereikbaar, makkelijk op te bergen en bijvoorbeeld maar één knop zijn aspecten waar je dan op moet letten. Wat je ook niet moet vergeten is, hoe het met de bediening staat indien je handschoenen aan hebt. Ideaal is ook indien een hardloop hoofdlamp waterbestendig is. Hardlopen doe je eenmaal niet alleen wanneer het droog weer is.

Het kopen van een hardloop hoofdlamp dient niet al te licht worden opgevat. Neem hetgeen wat hier geschreven is in acht en laat je goed adviseren. De kans op een geslaagde koop is dan zeer groot.