De Nitecore R25 is een van de nieuwste modellen van Nitecore met een XP-L HI V3 LED. Deze R25 is gebasseerd op de zeer populaire P20, waarbij het bekenste kenmerk van deze zaklamp de tactische stroboscoop functie is. Middels een modus knop op de achterzijde naast de aan-uit schakelaar, zorgt dit ervoor dat je binnen no time een stroboscoop functie binnen handbereik hebt.

SPECIFICATIES VOLGENS NITECORE

–  CREE XP-L HI V3 LED die zowel zuinig als krachtig is
–  Speciale kristal coating en een “Precision Digital Optics Technology” die ervoor zorgen dat er een zeer goede bundel ontstaat
–  Dual-switch op de achterzijde zorgt voor het tactische gebruik van de lamp.
–  Speciaal ontwikkelde 18650 oplaadbare accu, die ervoor zorgt dat de lamp erg lang mee kan.
–  Oplaadstation om de lamp gemakkelijk en stabiel op te laden, waar je maar wilt.
–  Lichtopbrengst van 800 lumen
–  Een krachtige bundeling met een lichtintensiteit van 25.800 cd en een bereik van 321 meter
–  Zeer efficient LED en circuit zorgt ervoor dat de lamp 15 uur mee kan.
–  3 speciale modus, waardoor je in elke omstandigheid gemakkelijk de juiste lichtstand bij de hand hebt.
–  STROBE READY, door de modus schakelaar 1 seconde in gedrukt te houden gaat de stroboscoop stand direct aan.
–  Indicatie LED in de achter schakelaar, zodat u direct weet hoe vol de accu nog is.
–  Anti-rol design, die ervoor zorgt dat de lamp niet van tafel rolt en je lamp goed vast kunt houden.
–  Broekclip gemaakt van titanium, die op twéé manieren te bevestigen is.
–  Versterkt kristal glas, die vrijwel onverwoestbaar is.
–  Geanodiseerd aluminium, dat zeer sterk is en warmte geleidend.
–  Waterdicht tot 2 meter voor een 0,5 uur getest.
–  Zo sterk dat een val van 1,5 meter geen kwaad kan.

R25 High Mid Low #1 Low #2
Output 800Lm 230Lm 120Lm 50Lm
18650 1h 9h 12h 15Lm
CR123 45m 3h 30m 5h 30min 11h

ACCESSOIRES

De Nitecore R25 wordt geleverd met allerlei accessoires.

BROEKCLIP

De broekclip is zeer handig, zo hoef je niet per se een groot holster aan je broekriem te hangen. Het enige wat nodig is, is een broekzak waar je de broekclip aan vast kunt maken. Daarnaast is het ook erg gemakkelijk om deze aan een tas of koffer te bevestigen. Deze clip is gemaakt van titanium en is daardoor uitermate sterk en duurzaam.

LAADSTATION

Zoals te zien in is het zeer handig om de Nitecore R25 op te laden, steek de zaklamp in het laadstation en het indicatie ledje in de zaklamp geeft aan of dat de zaklamp oplaad en of deze vol is.

De lader is met twee schroeven eenvoudig te bevestigen aan de muur. Zo trek je elke keer waneer je de zaklamp nodig hebt de zaklamp volledig opgeladen van de muur. Je hoeft dus nooit meer na te denken over het feit of dat de zaklamp opgeladen is, het antwoord is altijd ja.

Ook is het laadstation eenvoudig te monteren in een busje of auto, zo kun je vervolgens de lader aansluiten middels het 12v circuit van de auto.

ACCU

De accu van de Nitecore R25 is een 18650 Li-ion accu, deze beschikt over een vermogen van 3200mAh. Genoeg om de zaklamp 15 uur te laten werken op een volle accu. De accu is speciaal ontwikkeld voor de R25 en zorgt ervoor dat de XP-L HI V3 LED goed kan werken.

TACTISCHE RING

Zoals te zien is op foto 2 is wordt er een tactische ring meegeleverd, deze is handig voor politie en andere beveiligingsbeambte die een wapen met zicht meedragen. Zo kun je de zaklamp tactisch vast houden, waarbij de zaklamp onder je wapen gebruikt kan worden.

HOLSTER

Er wordt bij de R25 ook een kunststof holster meegeleverd, deze kan zowel bevestigd worden aan een koppel als aan je broeksriem. Er zit ook een hard kunststof oog aan waarmee je het holster kunt bevestigen aan bijvoorbeeld een tas, of andere objecten.

Naast het meegeleverde holster is het ook mogelijk om een nog beter holster te bestellen, bijvoorbeeld de Nitecore NTH30B. Zo is de zaklamp zelfs te gebruiken zonder handen.

POLSBANDJE

Het polsbandje dat meegeleverd wordt met de zaklamp is te bevestigen aan de achterkant van de zaklamp, als aan de tactische ring. Het is aan te raden om dit bandje te gebruiken, zodat je de zaklamp nooit verliest tijdens gebruik.

DE BUNDEL VAN DE R25

De bundel van de Nitecore R25 is uitstekend, zo wordt er een echte spot gecreëerd. Met een totale hoek van 20 graden en een licht verlies van 80 graden is dit een goede lamp voor forse afstanden.

HANDLEIDING NITECORE R25

De R25 heeft 3 modus, Nitecore heeft deze verschillende namen gegeven. TacticalLaw Enforcement,General. Om deze verschillende modus te bereiken, dien je de standenknop ingedrukt te houden. Tijdens dat je dit doet, moet je de kop los draaien. Vervolgens draai je kop weer vast, de LED geeft aan in welke modus je je begeeft. Knippert deze twee keer dan bevindt je je in de Law Enforcement modus. Één keer knipperen in de Tactical en drie keer in de General modus.

TACTICAL

De tactical modus is beschikbaar voor mensen die uit zelfverdediging of uit aanvalspositie de lamp gaan gebruiken. Alleen de Hoogste stand en de Stroboscoop stand zijn beschikbaar in deze modus.

LAW ENFORCEMENT

De Law enforcement modus is geschikt voor degene die bij de politie zitten of andere beveiligingsberoepen hebben. Zo kun je de bij deze modus alleen de Hoogste stand en de Medium stand bedienen. De stroboscoop functie blijft wel altijd bedienbaar met de ready strobe functie, houdt de modus schakelaar voor 1 seconde ingedrukt en de stroboscoop functie schiet aan.

GENERAL OF ALGEMEEN

De general ofwel algemene stand is voor iedereen geschikt. Zo kun je met deze stand middels de modus schakelaar door alle lichtstanden gaan. Door de modus schakelaar ingedrukt te houden kom je in de constante stroboscoop functie terecht. Doe je de zaklamp geheel uit en weer aan dan zal de stroboscoop functie direct weer ingeschakeld worden.

DE R25 LADEN

Om de Nitecore R25 te laden steek je de lamp in het laadstation. Op de kop van de lamp zit een blauw LED’je, deze gaat langzaam knipperen (ong. 1x per 2 seconde) wanneer deze goed gemonteerd is. Blijft het blauwe LED’je constant branden, dan is de lamp opgeladen.

Er zijn twee manieren om de R25 op te laden, met een gewone 220v adapter (meegeleverd). Ook is het mogelijk om de 12v adapter (auto adapter) te gebruiken, deze wordt ook meegeleverd.

nitecore r25 aadstation

ACCU

De accu die wordt meegeleverd is speciaal ontwikkeld voor de Nitecore R25. Het gaat hier om een NL188DW ofwel 3200mAh accu. Deze is ongeveer een half centimeter groter dan de gebruikelijke 18650 batterijen van Nitecore zoals de NL1835. Het is wel mogelijk om deze batterijen te gebruiken bij de R25, echter kun je deze niet opladen in de lamp. Verstandiger is dan om een extra NL188DW erbij te bestellen.

Bent u overtuigd? 

 

Nitecore R25 zijkant

 

Nitecore R25 staand

 

Nitecore R25 holster

 

Nitecore R25 laadpunt

 

Nitecore R25 verpakking