Shopping Cart

Nitecore SRT7GT Review

De Nitecore SRT7GT is een zaklamp waar het gaat om bedieningsgemak. Dat de nadruk hierop ligt zie je terug in de modelnaam. Die begint namelijk met de letters: SRT, wat staat voor Smart Ring Technology. De Smart Ring Technology is een innovatieve techniek van Nitecore dat ervoor zorgt dat je de zaklamp op een unieke wijze kunt bedienen.

De bediening van de Nitecore SRT7GT geschiedt namelijk middels een draairing. Door aan deze ring te draaien kun je een keuze maken uit de diverse lichtstanden die de zaklamp te bieden heeft. Er zijn negen standen waaruit je kunt kiezen.

Stroboscoop Nitecore SRT7GT

Heb je een stroboscoop functie nodig, een simpele draai aan de ring en de lichtstand wordt geactiveerd. Voor de overige standen ga je op dezelfde wijze te werk. Draai je de ring helemaal naar links, dan activeer je als eerst de bakenmode. Draai je een klik terug dan activeer je de politie-modus. Deze modus is een combinatie van een rood en blauw knipperlicht en ideaal voor handhaving. Een klik verder en je komt de RGB-kleuren tegen. De volgende lichtstand wat je tegenkomt is een uv-licht. Dit is een geheel nieuwe lichtstand dat niet aanwezig is op het vorig model uit deze serie.

Handleiding

Het grote voordeel van de draairing ten opzichte van een zaklamp dat met een schakelaar is uitgerust, is dat je geen klikstanden dient te onthouden.

De Nitecore SRT7GT activeren doe je door de schakelaar aan de achterzijde in te drukken. Druk je deze schakelaar deels in, voor die duur wordt je dan voorzien van een knipperlicht.

De Nitecore SRT7GT is ook voorzien van een stand-by modus. Wanneer je in deze modus aan de ring draait kun je het licht langzaam laten opkomen, een soort dim-functie dus. Wil je van maximaal licht worden voorzien, daarvoor heb je de turbo-modus. Een lichtsterkte van 1000 lumen is het resultaat.

Ten opzichte van andere zaklampen die met een schakelaar worden benieuwd heeft de Nitecore SRT7GT het grote voordeel dat snelle bediening een absolute feit is. Bediening met één hand is tevens mogelijk en met de handschoenen aan is dat ook helemaal geen probleem.

Het bereik van de Nitecore SRT7GT is zeer ruim, 450 meter is waar je de beschikking over hebt als je eigenaar bent van deze gebruiksvriendelijke zaklamp. De bron die voor al dit geweld verantwoordelijk is, is een geheel nieuwe XP-L HI V3 LED.

De Nitecore SRT7GT wordt geleverd met een holster, broekclip, een polsbandje, een extra o-ring en uiteraard een handleiding. Het gewicht bedraagt ongeveer 170 gram en de lengte ongeveer 16 cm met een maximale doorsnee van 4 cm.

Batterijen waarvan de Nitecore SRT7GT kan worden voorzien zijn een 18650 of CR123 (2 stuks). Een indicatielampje op de body geeft aan wat de status van de batterij is. Duur gebruik varieert van 1 uur in de hoogste stand tot 240 uur in de laagste stand. Met de overige standen zijn waarden van 26 tot 28 uur mogelijk.

Met het uv-licht bijvoorbeeld is een gebruiksduur van 26 uur mogelijk. Kies je voor blauw licht (3 lumen) of groen licht (19 lumen) ook dan is 26 uur haalbaar. Met het rode licht (13 lumen) kun je 28 uur gebruikmaken van de Nitecore SRT7GT en in de ultralow stand is de 240 uur haalbaar. Waterbestendig is deze zaklamp ook, de SRT7GT voldoet namelijk aan de IP8X standaard. Mocht je de Nitecore SRT7GT laten vallen, tot een hoogte van 1,5 meter is deze zaklamp valbestendig.

Conclusie

Ben je opzoek naar een zaklamp waarbij het gaat om bedieningsgemak, de Nitecore SRT7GT is een absolute aanrader. Daarnaast is deze lamp zeer geschikt voor het jagen en voor handhaving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *