Nitecore EA11 LED zaklamp

49,95

 • Lengte: 9,2 centimeter
 • Lichtopbrengst: 900 lumen
 • Bereik: 190 meter
(1 klantbeoordeling)

Uitverkocht

Laat vrijblijvend je e-mailadres achter, dan kijken we of we dit product voor je kunnen bestellen. De meeste producten kunnen we binnen enkele werkdagen leveren.

Beschrijving

SPECIFICATIES

 • LED: 1x XM-L2 (+rode led)
 • Afmetingen: 92mm X 25.4mm
 • Branduren: 12 uur(laagste stand)
 • Lichtopbrengst: 900 lumen
 • Materiaal: Geanodiseerd aluminium
 • Batterij: 1x AA of 14500
 • Intensiteit: 9000cd
 • Gewicht: 53 gram
 • Waterproof: IPX-8 (Waterdicht tot 2 meter)

Extra informatie

Gewicht 53.0000 kg
Garantie

Model

Waterdicht

1 beoordeling voor Nitecore EA11 LED zaklamp

 1. Lex

  Na bestellen was de Nitecore ea11 de volgende dag al in huis, en heb ik niks aan te merken op de leveringsprocedure. Wanneer ik het zaklampje voor het eerst zag, viel mij op hoe klein hij was (net geen 10 cm). Doordat hij ook nog eens heel licht is, laat ik hem aan de binnenkant van mijn hand op mijn vingers rusten, zodat ik met mijn duim de knoppen kan bedienen. Op deze wijze kun je zonder enige moeite dus heel flexibel een flinke lichtbron vasthouden.

  Bij het aanzetten van de Nitecore EA11, met de meegeleverde AA batterij, viel mij natuurlijk op dat er veel licht uit kwam. Ik was tevreden met de output ondanks ik wel wat meer had verwacht van zo’n duur lampje. Toen ik echter de gebruiksaanwijzing raadpleegde kwam ik deze tabel tegen:
  LOW MID HIGH TURBO
  AA: 17 40 90 160 (45 min.)
  IMR14500 70 160 300 900 (30 min.)

  Wat ik redelijk veel licht vond, bleek dus ‘slechts’ 160 lumen te zijn. (Ter indicatie: ik denk dat de gemiddelde fietslamp zo’n 20 lumen is) En met de IMR14500 batterij die dus ook in deze EA11 past, kan je maar liefst 900 lumen uit dit kleine manneke knallen!

  Om oververhitting te voorkomen blijft het lampje slechts 3 minuten in de TURBO stand. Je zou dus met een AA batterij, 90 lumen (2h15m brandtijd) op pad kunnen. Dit is zeker genoeg voor een wandeling, maar daarvoor zou je misschien beter een goedkoper lampje kunnen kopen, aangezien het niet veel licht is voor dit geld (met AA) Daarnaast wil ik wel melden dat het een erg groot genot is, dat er ‘gewoon’ een AA batterij in kan, je weet wel de batterij die iedereen heeft en overal te verkrijgen is.

  Het lampje heeft verschillende modus:
  1 Lumen (AA 10h, 14500 12h): dit is erg makkelijk indien je een lampje nodig hebt om iets te lezen etc. zonder dat je met een flinke lichtbundel aan komt. Je zou hier ook een boek mee kunnen lezen, dan raad ik je aan om met de clip het lampje aan een pet te maken zodat je hem niet de hele tijd hoeft vast te houden. (Op deze manier kun je er ook een hoofdlamp van maken)
  Rode LED: Vooral Astronomen zullen begrijpen waarom dit heel fijn is. Je hebt hier namelijk weinig zicht mee, maar zeker genoeg zicht om een kaart te kunnen lezen. Het mooie hiervan is, dat door het rode licht je ‘nachtvisie’ niet wordt aangetast en je dus ogen dus donker gevoelig blijven.
  Bijzondere standen: Stroboscoop om te verblinden (Dit is niet echt verblinden maar het is voor een aanvaller of beest erg lastig om afstand in te schatten) Beacon, voor afstand seinen, en SOS

  Ook een van de beste eigenschappen van de zaklamp is het knoppen menu. Er zijn slechts twee knoppen, maar als ik je vertel dat je met die twee knoppen DIRECT, Aan/uit in laatste sterkte (Low/mid/high/turbo), naar de rode LED, Stroboscoop, TURBO en 1 Lumen standen kunt gaan, zie ik alleen maar voordelen dat er slechts twee knoppen zijn. Op deze manier onthoud je namelijk hoe je de zaklamp moet bedienen en hoef je, in 99% van de gevallen als het donker is, niet naar het juiste knopje te zoeken. Hoe je dit doet kun je in de gebruiksaanwijzing vinden.

  Daarnaast kan de Nitecore EA11 op zijn achterkant staan. Dit geeft de mogelijkheid door hem als ‘lantaarntje’ te gebruiken. Zoals ik al eerder zei, zit er een clip bij waarmee je hem bijvoorbeeld ook aan je broek kunt vastklemmen. Ik zelf heb er een fietsbevestiging bij, zodat ik het lampje ook als sterke fietslamp kan gebruiken.
  Het lampje is schokbestendig, gebruiksaanwijzing geeft 1,5 m aan. Ik denk dat dit op beton is, want ik heb een filmpje gezien waar iemand hem zo’n tien meter de lucht in gooit en hij op gras valt, vervolgens stuitert hij op stenen, maar de EA11 van Nitecore is uiteraard intact. Daarnaast is ie ook waterdicht, dus als je hem in het water laat vallen mag hij tot twee meter diep duiken.
  Als dit nog niet genoeg is, geven ze ook nog eens 5 jaar garantie.
  Hierbij kom ik ook meteen terug op het feit dat ik zei dat je met een AA batterij niet veel licht hebt en hij daarom misschien niet het geld waard is als je geen 14500 gebruikt. Maar dat is dus ook zeker niet waar. Want voor dat geld krijg je wel een heel goed systeem en ook nog eens eentje die eigenlijk niet kapot kan. Na de 5 jaar garantie is zelfs nog een beperkte garantie aanwezig. Dus ik betwijfel of je een goedkoper lampje kan vinden, die het zo lang vol houdt, en ook nog eens zo ontzettend fijn is.

  Samenvatting
  Ik raad de Nitecore EA11 echt voor iedere hobby aan. Het kost eenmalig veel, maar hier krijg je geen spijt van zolang je hem veel gebruikt door het gemak van de batterij wissel, de zeer toegankelijke modi, zijn lichte en kleine fysieke eigenschappen en het feit dat ie niet kapot zou moeten kunnen gaan. Ik raad hem wel af indien je hiermee je dienst wil doen als politieman/security aangezien je daarvoor beter een wat zwaardere lamp kan gebruiken die langer brandt en je iemand mee zou kunnen slaan.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *