UV zaklampen

Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Top 10 Meest Verkocht | Top 10 Sterkste Zaklampen | Oplaadbare Zaklampen | Tactische Zaklampen | Alle Mini’s

UV is de afkorting van ultraviolet, een elektromagnetische straling die voor mensen niet waarneembaar is. Ultraviolet licht heeft een golflengte tussen 100 en 400 nanometer.

Ultraviolet licht wordt ook toegepast bij zaklampen. In de meeste gevallen gaat het dan om een golflengte van 320-400 nanometer (UV-A of lange golven).

Toepassingen van UV zaklampen

UV zaklampen zijn multifunctioneel en kunnen voor diverse toepassingen bruikt worden, zowel professioneel als recreatief.

Zo zijn uv zaklampen onmisbaar bij het opsporen van vals geld en fraude met documenten. De politie gebruikt uv zaklampen tijdens forensisch onderzoek voor het opsporen van lichaamvloeistoffen. Met behulp van een uv licht worden vloeistoffen en verborgen vuil snel zichtbaar. In de horeca wordt ultraviolet licht dan ook gebruikt voor controles op hygiene in bijvoorbeeld de wc, badkamer, slaapkamer en keuken. Andere toepassingen van uv zaklampen zijn onder andere het opsporen van olie lekkages in de industrie en als hulpmiddel bij de restauratie van kunstwerken.

Langdurige blootstelling aan uv-straling kan schadelijk zijn voor de huid en ogen. Kijk daarom nooit direct in de led van een uv zaklamp en draag bij een zeer krachtige uv straling indien mogelijk een UV beschermingsbril.

Bekijk ons aanbod uv zaklampen.